captcha

Jūsų klausimas priimtas

Tyrimas: šokoladas, uogos ir arbata apsaugo nuo diabeto

Šokolado, uogų ir arbatos komponentai apsaugo nuo diabeto, nustatė amerikiečių mokslininkai, kurių straipsnis publikuojamas moksliniame žurnale „Journal of Nutrition“.
AFP/Scanpix nuotr.
AFP/Scanpix nuotr.

Šokolado, uogų ir arbatos komponentai apsaugo nuo diabeto, nustatė amerikiečių mokslininkai, kurių straipsnis publikuojamas moksliniame žurnale „Journal of Nutrition“.

Čia kalbama apie flavonoidus, natūralius antioksidantus, kurių yra visuose paminėtuose produktuose.

Mokslininkų išvadas patvirtino tyrimas, kuriame dalyvavo 2 tūkst. žmonių.

Mokslininkams pavyko patvirtinti, kad žmonės, reguliariai vartojantys šokoladą, uogas ir arbatą, daug rečiau serga antrojo tipo diabetu. Be paminėtų produktų, mokslininkai pataria valgyti vynuoges, taip pat petražoles, čiobrelius ir salierus.

Šaltinis www.elta.lt

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Mokslas ir IT

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...