captcha

Jūsų klausimas priimtas

Dėl klimato atšilimo Japonijoje auga saldesni obuoliai

Dėl pasaulinio klimato atšilimo obuoliai keičia savo skonį ir tampa vis saldesni, rašo „The Daily Mail“.
Lauris Nagliņš BFL/F64 nuotr.
Lauris Nagliņš BFL/F64 nuotr.

Dėl pasaulinio klimato atšilimo obuoliai keičia savo skonį ir tampa vis saldesni, rašo „The Daily Mail“.

Duomenys, surinkti nuo 1970 iki 2010 metų dviejuose Japonijos soduose, rodo, kad klimato kaita daro įtaką obuolio skoniui ir tekstūrai, pareiškė tyrėjų grupė.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad ilgainiui sumažėjo vaisiaus rūgštingumas ir sultingumas, bet padidėjo cukraus kiekis.

„Tokius pokyčius galėjo paskatinti ankstyvas žydėjimas ir aukšta oro temperatūra augalų augimo laikotarpiu“, – teigiama žurnale „Nature Scientific Reports“.

Ankstesni tyrimai parodė, kad klimato atšilimas skatina ankstyvą obelų žydėjimą. Derliui įtakos turi ir kritulių kiekio, ir oro temperatūros pokyčiai.
 

Šaltinis www.elta.lt

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Mokslas ir IT

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...