captcha

Jūsų klausimas priimtas

Lietuvoje sergamumas žarnyno infekcinėmis ligomis kasmet auga

Antradienį minima Pasaulinė sveikatos diena. Specialistai ta proga ragina susimąstyti apie vartojamo maisto kokybę, jo apsaugą nuo užterštumo bei cheminių medžiagų.
T. Lukšio (BFL) nuotr.
T. Lukšio (BFL) nuotr.

Antradienį minima Pasaulinė sveikatos diena. Specialistai ta proga ragina susimąstyti apie vartojamo maisto kokybę, jo apsaugą nuo užterštumo bei cheminių medžiagų.

Pasak visuomenės sveikatos specialistų, Pasaulio sveikatos organizacijos duomenys kelia nerimo – kasmet su nesaugaus maisto vartojimu visame pasaulyje siejama maždaug 2 milijonai mirčių, daugiausia – vaikų.

Maiste esančios bakterijos, virusai, parazitai ar cheminės medžiagos gali sukelti daugiau nei 200 ligų – nuo viduriavimo iki vėžinių susirgimų.

Lietuvoje gyventojų sergamumas žarnyno infekcinėmis ligomis, dažniausiai plintančiomis per maistą, kasmet auga – per pastaruosius dešimt metų šalyje kasmet užregistruojama iki 20 tūkstančių šių ligų atvejų.

Žmones specialistai ragina daugiau domėtis, kaip ir iš kokių produktų pagaminti jų valgomi patiekalai, o svarbiausia – nepersivalgyti.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...