captcha

Jūsų klausimas priimtas

D. Praspaliauskas: prieš atidarant restoraną reikia sudvejoti, kad nesigailėtum

Svečių vaišinimas vakariene yra tik saldainiukas, kuriuo tu galiausiai mėgaujiesi, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“ sako knygos „Aš, tu ir virtuvė“ autorius virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas. Anot jo, norint turėti restoraną, būtina susitaikyti su tuo, kad teks užsiimti ne tik valgio ruošimu, bet ir „popierizmu“.
BNS nuotr.
BNS nuotr.

„Manau, kad mano tikslas su šia knyga buvo parodyti žmonėms tai, ko jie nemato, papasakoti už tų durų, už tų užuolaidų, kurios veda į virtuvę, kur kolektyvas, personalas kiekvieno restorano išgyvena labai daug iki tol, kol svečias ateina ir tuo metu, kai jis jau yra atėjęs, bet visiškai nemato ir nežino, kas ten vyksta.“

Paklaustas, ar tai nėra gąsdinimo knyga, D. Praspaliauskas sutinka – tai buvo vienas iš tikslų: „Nemeluosiu, truputį toks tikslas buvo. [...] Mano noras buvo papasakoti kiekvienam svečiui, kiekvienam lankytojui, kiekvienam žmogui, kuris svajoja apie restoraną, kad reikia tikrai sudvejoti ir pasinagrinėti, kaip ten viskas yra, kad atidarytum restoraną ir nesigailėtum.“

Jo teigimu, nereikėtų galvoti, kad baisioji restoranų pusė yra nešvara. Norint turėti restoraną, sako D. Praspaliauskas, reikia suprasti, kad ten susijungia ir šou verslas, ir biurokratizmas, dokumentų pildymas, teisiniai dalykai, ir kt.

Visas pokalbis su D. Praspaliausku – įraše.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...