captcha

Jūsų klausimas priimtas

Naujas būdas išsikepti duoną be riebalų

„Prieš kelias savaites išsiviriau nuostabią pomidorų sriubą, o šalia labai užsimaniau keptos duonos. Tada ir nusprendžiau, kad savo laidos žiūrovams turėčiau papasakoti savo naują receptą, kaip išsikepti duoną be riebalų“, – sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson.
„Beatos virtuvė“ nuotr.
„Beatos virtuvė“ nuotr.

Žinoma kulinarė tikina duoną kepanti ne šiaip į puodą įpylusi aliejaus, o pagal savo naują metodą, kuris patenkina keptos duonos poreikį, bet nereikalauja aliejaus.

B. Nicholson pasakoja, jog pirmiausia reikia nupjauti truputį pajuodavusias duonos pluteles ir riekes supjaustyti juostelėmis. Jas, būtinai paliekant tarpelius, išdėlioti kepimo skardoje.

Tuomet kiekvieną duonos riekelę reikėtų lengvai patepti aliejumi. Tam rekomenduojama naudoti konditerinį teptuką. Česnaku riekeles reikėtų patrinti ne iškart, o kai duona jau šiek tiek apkepusi. Galima naudoti ir česnako granules.

Plačiau – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...