captcha

Jūsų klausimas priimtas

Paaiškino, kodėl geriantys karštą arbatą su citrina daro klaidą

Visi puikiai žino, kad citrina – antioksidantų šaltinis, o, vėstant orams ir siautėjant ligoms, pirmiausia griebiamasi karštos arbatos puodelio su citrina. Tačiau ar iš tiesų vitaminas C suveiks taip, kaip tikimasi, gali nulemti vienintelis faktorius, įsitikinusi gyvensenos medicinos iniciatorė Karolina Kubilienė. 
LRT stop kadras
LRT stop kadras

„Svarbiausia citrinos nedėti į karštą vandenį. Vitaminas C yra termolabilus ir karštame vandenyje jis skyla, jo aktyvumas dingsta. Kitaip tariant, jei pasidarote didelį puodą karštos arbatos arba pripjaustote citrinos į puodelį ir užpilate verdančiu vandeniu, vitaminas C žūsta. Citrinos galima dėti į šiltą vandenį, ne karštesnį nei 40 laipsnių“, – laidoje „Beatos virtuvė“ pasakoja specialistė.

K. Kubilienės teigimu, nesusirgti vėstant orams taip pat padės šafranas, neaktyvios maistinės mielės, imbiero milteliai, jūros dumbliai.

Patarimai, kaip jais gardinti maistą, – vaizdo įraše.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...