captcha

Jūsų klausimas priimtas

Maisto kultūra: kokia ji Lietuvoje?

Kokia maisto kultūra pasižymi lietuviai? Pasaulinės sveikatos organizacijos atstovai pabrėžia, kad, kaip rodo naujausi tyrimai, lietuvių mityba dar nėra visiškai subalansuota ir sveika, be to, vertėtų susirūpinti ir išmetamo maisto kiekiais. 
Jessica Ruscello/Unsplash.com nuotr.
Jessica Ruscello/Unsplash.com nuotr.

Pasaulinės sveikatos organizacijos biuro Lietuvoje vadovės Ingridos Zurlytės teigimu, Lietuvos vartotojai išmeta apie trečdalį įsigyjamo maisto – apie 50 kg vienam asmeniui per metus. Taip nutinka, nes vartotojai neįvertina produktų galiojimo laiko ar tiesiog pagamina per daug maisto, kurio vėliau tiesiog atsikrato.

Pasak specialistės, PSO jau seniai rekomenduoja valgyti daugiau daržovių, vaisių, saikingiau vartoti gyvulinės kilmės produktus, riboti transriebalų, cukraus ir druskos kiekius. Anot jos, reikėtų atkreipti dėmesį, kad Lietuvos gyventojai suvartoja nemažus kiekius cukraus. PSO atstovė pažymi, kad cukraus galime gauti ir iš produktų, kurių galbūt visai nesiejame su saldumynais.

„Nereikia visai atsisakyti saldumynų. Bet reikia labai apgalvotai juos vartoti, atkreipti dėmesį, kad cukraus gali būti ir dalykuose, kurių visai nesiejame su saldumynais. Pavyzdžiui, kečupas ar kiti produktai, kuriuose dėl skoninių savybių ar kitų priežasčių būna cukraus“, – sako I. Zurlytė.  

Daugiau apie tai – įraše. 

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...