captcha

Jūsų klausimas priimtas

Ar ledai – nekaltas desertas?

Vasaros įkarščiui pagavus, mielai gaivinamės ledais, bet ar tai – sveikas atsigaivinimo būdas? Gydytoja dietologė Jūratė Dobrovolskienė primena, kad ledai nėra kasdienis maistas.
P. Khantho/unsplash.com nuotr.
P. Khantho/unsplash.com nuotr.

Gydytoja pataria atkreipti dėmesį į ledų rūšį – tai vaisiniai ledai, šerbetas ar pieniniai, grietininiai ar plombyriniai ledai. Nors dietologė nepataria kefyro ar natūralaus jogurto pakeisti ledais, ji pritaria, kad ledai yra dažnai sveikesnis desertas nei pyragaitis su riebiu kremu.

„Kadangi ledai yra pieno gaminys, jis turi kalcio, vertingų baltymų, magnio, riebiųjų rūgščių, kurios dažniausiai yra sočiosios, todėl ilgam suteikia sotumo jausmą. Šiaip ledai yra vertinga deserto forma, jeigu palyginsime jį su sluoksniuotos ar smėlinės tešlos pyragaičiu, kurį sudaro vien tik tešla, cukrus ir riebalai“, – sakė dietologė J. Dobrovolskienė.

Tiems, kurie serga širdies, kraujagyslių ligomis, arba rizikuoja jomis sirgti, nepatariama valgyti plombyrinių ledų, kurie yra ypač riebūs.

Daugiau gydytojos patarimų – pokalbyje.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...