captcha

Jūsų klausimas priimtas

Gydytojas: pastebiu neracionalų produktų be glitimo vartojimą

Glitimas – tai baltymas, esantis kviečiuose, rugiuose ir miežiuose. Jo reikia vengti tiems, kurie jam yra jautrūs arba serga celiakija (įgimtas maisto medžiagų pasisavinimo žarnyne sutrikimas). Tačiau, pasak kai kurių medikų, pastaruoju metu pastebimas neracionalus vartojimas, kai žmonės produktus be glitimo perka, atrodo, dėl mados. 
Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.

Kauno klinikų sporto medicinos gydytojas Gediminas Tankevičius primena, kad glitimo galime sutikti mūsų kasdieniame racione – duonoje, makaronuose, taip pat jo randama ir leduose, padažuose.

Gydytojas pabrėžia, kad tiems, kurie neturi alergijos šiai medžiagai, glitimas nėra kenksmingas, tai – sveika ir naudinga medžiaga.

„Tie, kurie neturi jokio jautrumo, jiems nereikia sukti galvos. Kartais tokie žmonės elgiasi neracionaliai ir vartoja produktus be glitimo, lyg jie turėtų pridėtinę vertę, lyg jie būtų kažkuo ypatingi. Toks vartojimas – neracionalus“, – sako G. Tankevičius.

Pasak gydytojo, tiems žmonėms, kurie yra jautrūs glitimui, dažniausiai pučia pilvą, užkietėja viduriai, atsiranda bėrimai, sutrinka miegas.

Daugiau apie tai – įraše.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...