captcha

Jūsų klausimas priimtas

Kaip tinkamai laikyti vaisius ir daržoves, kad jie ilgiau negestų

Europos Komisija skelbia, kad kiekvienais metais Europoje išmetama daugiau nei 88 mln. tonų maisto. Beveik 50 proc. maisto atliekų sudaro švieži vaisiai ir daržovės. „Daržovės išmetamos dėl neteisingų jų laikymo sąlygų – vienos greičiau sunoksta, kitos greičiau sugenda“, – sako „Augmos“ kokybės skyriaus vadovė Lina Rimutytė.
Sergey Zolkin/Unsplash nuotr.
Sergey Zolkin/Unsplash nuotr.

Vaisiams ir daržovės įtakos turi temperatūrų skirtumai.

„Jei mes nusipirkome kažką iš šaltos vitrinos, o parsinešę pasidėjome kambario temperatūroje, nenustebkime, jei vaisiai ar daržovės suvyto, suglebo ir jau kitą dieną norisi juos išmesti“, – pastebi L. Rimutytė.

Pasak pašnekovės, vaisiai ir daržovės gali būti skirstomi pagal tai, ar jie yra šiltamėgiai ar šaltamėgiai.

„Pavyzdžiui, pomidorai, agurkai yra šiltamėgiai augalai ir juos rekomenduojama laikyti šiltesnėje šaldytuvo vietoje, apie 8 laipsnių šilumoje. Tai pat galima laikyti ir spintelėje. Pomidorus įdėjus į šaldytuvą nenustebkime, jeigu po kiek laiko atrodys, kad jų kvapas nebe toks ir skonio nebėra, jie pasidaro miltingi“, – pastebi L. Rimutytė.

Apie tai, kaip ir kokius vaisius galima laikyti vazoje ne šaldytuve, žiūrėkite įraše.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...