captcha

Jūsų klausimas priimtas

Imasi pokyčių: siūlo greitą maistą gamtai nekenkiančiose pakuotėse

Ketvirtą sezoną vilniečius penktadieniais valgyti po atviru dangumi kviečiantis projektas „Open Kitchen“, šiemet siekia atkreipti dėmesį į gamtosaugą. Vieni projekto dalyvių įgyvendina iniciatyvą „Open Box“ ir siūlo greitą maistą valgyti iš visiškai perdirbtų pakuočių ir taip saugoti gamtą. 
BNS nuotr.
BNS nuotr.

„Norisi parodyti, kad gatvės maistas gali būti šiek tiek kitoks nei esame įpratę jį matyti iki šiol. Subtilus, sukurtas vien tik iš vietinių ir sezoniškų produktų, lėtas, pritaikytas valgyti po atviru dangumi, ir – svarbiausia – nepaliekantis milžiniško kalno plastikinių peilių, šakučių bei lėkštučių“, – sakė Sigitas Žemaitis, vienas restorano „Sweet Root“ šeimininkų.

Pasak jo, pasaulyje vyraujančios tvarumo (angl. sustainability), vienkartinės pakuotės mažinimo tendencijos atkeliauja ir į Vilnių. Trumpai tariant, „Open Box“ – tai vietinis ir sezoniškas produktas. Nuo pačios pakuotės iki pop-up restorano vizualinio dekoro Tymo turguje – visos medžiagos ir daiktai yra prikelti antram gyvenimui, t. y. „perdirbti“. Servetėlė, pagaminta iš perdirbto popieriaus, yra vienintelis išmetamas dalykas, kurį rasite trijų patiekalų atviroje dėžutėje. Visa kita skirta tolesniam naudojimui, o valgytojui grįžta 2 eurai.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...
Close