captcha

Jūsų klausimas priimtas

Šią mitybos klaidą daro 90 proc. žmonių

Skaidulos – tai produktas, kuris gali išgelbėti nuo širdies ligų, nutukimo ir apsaugoti nuo vėžio, tačiau net 90 proc. žmonių jų valgo nepakankamai, teigia gydytojas Avydas Unikauskas. 
BNS nuotr.
BNS nuotr.

„Skaidulos yra ląsteliena, kurios gausu, visų pirma, vaisiuose ir daržovėse. Vartodami daugiau skaidulų jūs ne tik sureguliuosite vizitus į tualetą, bet ir išvengsite nutukimo bei tam tikrų vėžio formų“, – tvirtina gydytojas. 

Moterys, kurios vartoja daug skaidulų, turi beveik dviem trečdaliais mažesnę tikimybę susirgti plaučių, širdies bei infekcinėmis ligomis, nei tos, kurios nemėgsta vaisių ir daržovių. 

Skaidulos neleidžia žarnyne užsilaikyti toksinams ir jį valo. Be to, jos mažina diabeto riziką, skatina svorio mažėjimą. 

„Per dieną Lietuvos moterys suvalgo vos 14 g skaidulų, kai tuo tarpu rekomenduojama norma moterims yra 25 g, vyrams – 35 g per dieną“, – aiškina A. Unikauskas. 

Daugiausiai skaidulų, pasak jo, yra pupelėse: 100 g jų turi 19 g skaidulų. Aviečių puodelyje yra 8 g skaidulų. Avižos, bolivinė balanda, grikiai – taip pat turi nemažai skaidulų. 

Plačiau apie skaidulų naudą ir šaltinius – laidoje „Klauskite daktaro“.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...