captcha

Jūsų klausimas priimtas

Uogos – vienas sveikiausių produktų planetoje

Uogų patariama valgyti kuo dažniau. Mokslininkų įrodyta, kad tai – vienas sveikiausių maistų mūsų planetoje. 
BNS nuotr.
BNS nuotr.

Goji uogos – aminorūgščių šaltinis. Be to, jose jausu karotinoidų, reikalingų akims, ir kriptoksantino – antioksidanto. Šių uogų valgymas padeda imuninei sistemai efektyviai dirbti. 

„Tonizuoja organizmą ypač tada, kai esame išsekę ir išvargę, be to, gerina kepenų veiklą ir regėjimą, padeda sergant cukriniu diabetu“, – sako gydytojas Alvydas Unikauskas. 

Šios uogos auga net Lietuvoje, tačiau – tik dygliuotas ožerškis. Nors pastarosios turi gerų medžiagų, tačiau tikrosios goji uogos yra kininis ožerškis. Lietuvoje šiam augalui per šalta. 

BNS nuotr. 

Šilauogės panašios į mėlynes, tačiau tai – kitos uogos. Jos  – antioksidantų bomba, turi didelį kiekį medžiagų, kurios padeda neutralizuoti laisvuosius radikalus. 

„Šilauogės sumažina pavojų susirgti širdies ligomis, katarakta, venų varikoze, hemorojumi, glaukoma, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opomis“, – aiškina gydytojas. 

Štai mėlynės – tris kartus mažesnės už šilauogės, bet panašios tiek išvaizda, tiek skoniu. 

Jos saugo kraujagyslių sieneles sergant diabetu, yra naudingos akims. Daug antioksidantų esama ir braškėse. 

Plačiau apie naudingąsias uogų savybes – laidoje „Klauskite daktaro“.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...
Close