captcha

Jūsų klausimas priimtas

Pristato mitybos teoriją: žada ne tik puikias kūno formas, bet ir sveikatą

Nuo salotų, aitriosios paprikos ir baklažanų iki viso grūdo kruopų, braškių, svogūnų ar net juodo šokolado. Tai – tik keletas produktų iš trisdešimties, kurie sudaro „Smartfood“ mitybos pagrindą. Juos įtraukus į savo valgiaraštį, be draudimų mėgautis maistu ir griežtų mitybos planavimų, išsaugosite kūno linijas bei sveikatą, rašoma pranešime spaudai. 
BNS nuotr.
BNS nuotr.

Širdies bei kraujagyslių ligos, vėžys ir nutukimas – pagrindinės šiuolaikiniam žmogui gresiančios ligos. Ieškodami jų priežasčių ir gydymo būdų, pasaulio mokslininkai vis dažniau kreipia žvilgsnį į pasikeitusią žmonių mitybą. Todėl italų rašytoja Eliana Liotta, genetikas Pier Giuseppe Pelicci ir mokslininkė, mitybos ekspertė Liucilla Titta suvienijo jėgas tam, kad atskleistų praktiškus sprendimus, ką, kaip ir kiek valgyti, jeigu norime gyventi ilgai. Nauja leidyklos „Alma literra“ išleista knyga „Smartfood – sveika mityba“ – pirmoji mitybos teorija paremta knyga, pažymėta mokslo ženklu.

Atlikę daugybę mokslinių tyrimų, knygos autoriai sukūrė mitybos sistemą, kuri be didelių valios pastangų leidžia ne tik išvengti sunkiai pagydomų ligų, bet ir sulėtinti senėjimo procesus. 

Paklausta, kokių pokyčių gali tikėtis skaitytojai, E. Liotta tvirtina, kad šioje revoliucingoje knygoje skaitytojams pateikiami patikimi faktai bei aiškus kelių žingsnių metodas, kuris gali iš esmės pakeisti požiūrį į savo kūną.

„Susidorosite su papildomais kilogramais, užkirsite kelią vėžiui, širdies ir kraujagyslių, metabolizmo ligomis. Dabar jau žinoma, kad kai kurie maisto produktai prilygsta vaistams, pajėgsiantiems išgydyti ir apsaugoti organizmą. Protingas maistas pasotina, neleidžia kauptis riebalams, saugo nuo ligų ir prailgina gyvenimą“, – pasakoja E. Liotta.

„Smartfood“ mitybos teorija siūlo nuosekliai gerinti savo savijautą remiantis dviejų fazių planu: „Start“ ir „Smart“. Pirmajame etape aprašomas ir pasiūlomas savo kūno masės, sveikatos ir mitybos įpročių įvertinimas, o antrajame – pristatomi praktiški teorijos taikymo būdai ir kasdienės mitybos receptai bei rekomendacijos, kaip pildyti mitybos dienoraštį, priprasti prie naujų skonių ir nepasiduoti nusižengus taisyklėms. 

Pasak autorių, minimi trisdešimt „Smartfood“ maisto produktų yra ypatingi, tačiau juos galima rasti daugelyje parduotuvių. Be to, nors knygoje pirmenybė teikiama augalinės kilmės produktams, Smarfood mitybos planas neverčia atsisakyti nei duonos ar makaronų, nei gyvulinės kilmės baltymų. 

Maisto ir organizmo DNR ryšį tyrinėjančių mokslininkų tyrimų rezultatus papildo italų rašytojų talentas, todėl knyga aktuali tiek sveikos mitybos principais besidomintiems skaitytojams, tiek tiems, kurie planuoja keisti valgymo įpročius, rašoma leidyklos pranešime spaudai. 

Leidyklos vadovė Danguolė Viliūnienė teigia, kad knygos apie sveiką gyvenseną vis labiau domina įvairaus amžiaus skaitytojus: „Praėjusiais metais išleistos trijų italų knygos „Smartfood – sveika mityba“ gimtojoje šalyje buvo parduota daugiau negu 100 tūkstančių kopijų, o šiuo metu ji verčiama į daugiau negu 20 užsienio kalbų. Akivaizdu, kad sveika ir subalansuota mityba – itin aktuali visuomenei tema. Todėl tikimės, kad išleidę šią knygą, suteiksime skaitytojams galimybę su naujausių Europos mokslinių tyrimų rezultatais bei sprendimais susipažinti lietuviškai.“

E. Liotta yra ne tik žurnalistė, bet ir mokslinės informacijos populiarintoja, turinti nuolatinę rubriką apie mitybą Italijos nacionalinės žinių televizijos laidoje. Tyrėjas, gydytojas ir genetikas P. G. Pelicci yra Milano universiteto bendrosios ir klinikinės patologijų studijų profesorius, pasaulyje išgarsėjo atradęs pirmąjį molekulinį vaistą. Trečioji knygos autorė, mokslininkė ir mitybos specialistė L. Titta, yra Milano Europos onkologijos instituto „Smartfood“ projekto koordinatorė, tirianti mitybos įtaką sveikatai. Prieš metus „Smartfood – sveika mityba“ tapo viena iš 50-ies labiausiai perkamų knygų Italijoje.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...