captcha

Jūsų klausimas priimtas

Pietų pertrauka: kaip ir ką valgyti pataria specialistai

Dalis dirbančiųjų per pietų pertrauką neina į viešojo maitinimo įstaigas ir renkasi savo atsineštą maistą. Sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė pabrėžia, kad skubant valgyti darbe prie kompiuterio – prastas sumanymas. Anot jos, būtina skirti laiko sąmoningam valgymui.
BNS nuotr.
BNS nuotr.

„Reikia atsisėsti, gerai sukramtyti. Jeigu gerai sukramtome, lengviau virškiname, jaučiame daugiau energijos, ir po pietų galime išvengti to apsunkimo“, – sako V. Kurpienė.

Pasak jos, 15–20 minučių pavalgymui turėtų užtekti (atmetant laiką, kurį skiriame ėjimui iki valgymo vietos).

Žmonėms, per pietų pertrauką šildantiems maistą mikrobangų krosnelėje, patariama to vengti.

„Joje šildant suyra dalis baltymo, ir mes, deja, gauname visas kilokalorijas, o naudos gauname daug mažiau“, – sako mitybos specialistė, patardama rinktis kitokias krosneles.  

Daugiau apie tai – įraše.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...