captcha

Jūsų klausimas priimtas

Pasakė, per kiek laiko po švenčių suvartoti maistą

Per šventes dažniausiai gaminame daugiau maisto, kurio nesugebame suvartoti. Kiek laiko ir kaip galima laikyti maisto likučius, patarė specialistė.
BNS nuotr.
BNS nuotr.

„Rekomenduojama paruoštą maistą laikyti ant stalo dvi valandas. (...) Rekomenduojama kuo greičiau padėti į šaldytuvą. Jame laikyti ne ilgiau nei 12 valandų“, – teigia Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro epidemiologinio skyriaus vedėja Galina Zagrebnevienė.

Todėl, anot jos, patariama maisto negaminti pernelyg daug.

„Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, vienas iš dešimt žmonių turi per maistą plintančių ligų požymių: viduriavimą, karščiavimą ar pan. (...) 400 tūkst. mirčių pasaulyje registruojama dėl per maistą plintančių ligų“, – teigia specialistė ir priduria, kad rizikingiausias maistas – gyvūninės kilmės: mėsa, vištiena, termiškai neapdorotas pienas.

Daugiau – įraše.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...