captcha

Jūsų klausimas priimtas

Prancūzijos virtuvė: ar gaminimui naudojamas sviestas, ar alyvuogių aliejus, lemia regionas

Šiaurinė Prancūzijos dalis labiau mėgsta mėsos patiekalus su grietininiais padažais, o Pietuose gyvenantys žmonės valgo daugiau daržovių ir kito lengvesnio maisto. Taip LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“ tvirtina knygos „Prancūzijos virtuvė“ autorė Dangira Šimašiūtė.
Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.

„Pietūs yra alyvuogių aliejaus kraštas, Šiaurė – sviesto kraštas. Tai turbūt ryškiausias skirtumas“, – apibūdina knygos autorė.

Jos teigimu, knygoje aprašomi tik devyni regionai, nors Prancūzijoje jų yra daugiau. Vis dėlto galima pastebėti, kad kai kurie regionai tarpusavyje panašūs, o kiti – stipriai skiriasi.

„Ypač skiriasi Prancūzijos Pietūs, vidurinė šalies ir šiaurinė dalys. Šie Prancūzijos regionai ypač skiriasi. Pietiniai regionai ar šiauriniai regionai tarpusavyje panašūs, bet Šiaurė ir Pietūs labai skiriasi“, – tikina D. Šimašiūtė.

Jos teigimu, kiekviena šeimininkė, kuri mėgsta gaminti Lietuvoje, puikiai pagamintų ir prancūziškus patiekalus. Tačiau, sako D. Šimašiūtė, Prancūzijos virtuvė reikalauja daugiau laiko.

Kuo dar išsiskiria prancūziška virtuvė ir kokių įgūdžių reikia, norint pagaminti prancūziškus patiekalus, žiūrėkite įraše.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...