captcha

Jūsų klausimas priimtas

Gydytojas paaiškino, kodėl šampanas Naujųjų naktį – bloga idėja

Tradicinės švenčių ydos – persivalgymas ir persigėrimas. Gydytojai atkreipia dėmesį, kad tam tikri užkandžiai labai blogai dera su alkoholiniais gėrimais, tuo pačiu labai skeptiškai vertina ir šampano gėrimą sutinkant Naujuosius metus.
Scanpix/Reuters nuotr.
Scanpix/Reuters nuotr.

Kauno klinikų gydytojas toksikologas Jonas Šurkus pripažįsta, kad po švenčių žmonių ligoninėje visada būna daugiau. Per šventes žmonės valgo daugiau ir įvairaus maisto, o tai kartais nulemia tam tikrus ligų paūmėjimus.

Kita problema – dalis žmonių nesakiningai vartoja alkoholį, tad būna daugiau traumų, apsinuodijimų.

„Ne kiekvienas maistas yra tinkamas vartoti su alkoholiniais gėrimais. Pavyzdžiui, grybai yra labia bloga užkanda. Žmonės labai įvairaus maisto valgo – ir riebiai, ir keptą, ir rūkytą, ir saldumynus, [...], įvairūs gėrimai geriami. […] Mano nuomone, didžiausia nesąmonė yra, kai 12 valandą nakties, sutikdami Naujuosius metus, žmonės geria šampaną“, – sako gydytojas, pridurdamas, kad šampaną vartojant jau išgėrus stipriųjų gėrimų situacija gali tapti ir nekontroliuojama.

Gydytojas taip pat pažymi, kad tarp žmonių populiaraus „angliuko“ tabletė padauginus alkoholinių gėrimų nepadeda.

Plačiau apie tai – įraše.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...