captcha

Jūsų klausimas priimtas

A. Užkalnis: mano diplomas yra mano piniginė

„Manęs labai dažnai klausia, kas mane paskyrė. Aš pats save pasiskyriau. Mano diplomas yra mano piniginė, iš to, kad aš galiu atėjęs užsisakyti, suvalgyti ir susimokėti, ir susidaro ekspertizė“, – rėžia žinomas maisto kritikas Andrius Užkalnis. 
BNS nuotr.
BNS nuotr.

Vyras 16 metų gyveno Didžiojoje Britanijoje, dirbo šios šalies nacionalinio transliuotojo BBC įvairių padalinių vadovu, buvo atsakingas už tarptautinių projektų įgyvendinimą. Darbo reikalais lietuvis turėjo daug keliauti, tad buvo dažnas viešbučių ir restoranų lankytojas, o tai suteikė galimybę lyginti ir semtis patirties. 

Kad ir koks būtų patrauklus gyvenimas Londone, prieš penkerius metus žurnalistas su šeima grįžo gyventi į Lietuvą. 

„Tada artėjo mano keturiasdešimtmetis ir aš nenorėjau iki gyvenimo pabaigos likti Didžiojoje Britanijoje ir dirbti tą patį darbą, kuris po 16 metų atrodo kitaip, negu [kitiems] žmonėms atrodo dabar, maždaug – o Dieve, jis turi darbą BBC.

Dalykai nusibosta, be to, Lietuvoje pradėjau leisti knygas, rašyti spaudai, todėl pagalvojau, kad Lietuvoje tikriausiai galiu gyventi ne blogiau ir, sulaukęs savo gyvenimo vidurio, galiu jį pradėti iš naujo, galiu turėti antrą gyvenimą“, – pasakoja A. Užkalnis.

Labiausiai A. Užkalniui akis badė tai, kad net strategiškai gerose vietose duris atvėrę restoranai greitai bankrutuodavo, o jų vietose atsirasdavo nauji – ir vėl neilgam.

Plačiau apie maisto kritiką ir jo kriterijus – laidos „Gyvenimas“ reportaže.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...