captcha

Jūsų klausimas priimtas

Vasaros karščius padės ištverti gaivus mėtų gėrimas

Vasaros pradžia – geriausias laikas rinkti įvairius augalus ir vaistažoles, skanauti šviežių gamtos gėrybių. „Gardžiame ryte“ kviečiame drauge pasigaminti itin gaivų šviežių ir džiovintų mėtų gėrimą.
Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.

Pirmoji vasaros pusė – vaistažolių ir kitų gamtoje randamų gėrybių rinkimo metas. Neretai sakoma, kad žoles laukuose geriausia rinkti iki Joninių, tačiau tai galima daryti ir vėliau, žinant, iki kada tam tikros žolės išsaugo savo geriausias savybes. Vaistažolės turėtų būti renkamos ekologiškai švariose vietose, geriausia tai daryti giedrą dieną.

Eterinius aliejus kaupiantys augalai, tokie kaip paprastieji čiobreliai ar pipirmėtės džiovinami žemoje 25–30 laipsnių temperatūroje. Sultingi, vitaminų turintys vaisiai, tokie kaip avietės ar erškėčiai džiovinami 70–90 laipsnių temperatūroje. Žolelės naudojamos ne tik sveikatai stiprinti, bet ir atsigaivinti karštą dieną, šaltą arbatos gėrimą gaminame drauge.

Plačiau apie tai – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...