captcha

Jūsų klausimas priimtas

Specialistai perspėja: daržoves plauti reikia nedelsiant

Savam darže užaugintos daržovės yra sveikos ir kokybiškos, bet dirvoje, kurioje auga daržo ir sodo gėrybės, gausu patogeninių organizmų, galinčių vasaros įkarštyje mus paguldyti į ligoninę. Maisto ir veterinarijos laboratorijos specialistai atliko bandymą ir turgelyje pirktas salotas tyrė prieš ir po plovimo.
V. Skaraičio (BFL) nuotr.
V. Skaraičio (BFL) nuotr.

„Pasirodo, vos tik parsinešus daržo ar sodo gėrybių iš lysvės ar turgaus, kiekvieną uogą ar lapą reikia kruopščiai nuplauti po tekančiu vandeniu. Neplautos daržovės ir vaisiai gali mus susargdinti, o neplautos laikomos šaldytuve mikroorganizmais gali užteršti kitus maisto produktus ir šaldytuvo aplinką, mat daugelis mikroorganizmų dauginasi ir gana žemoje temperatūroje“, – sako Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto direktoriaus pavaduotoja Snieguolė Ščeponavičienė.

Daugiau apie daržo gėrybes – reportaže.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...