captcha

Jūsų klausimas priimtas

Kulinarė vasarą ragina vėsintis gėrimais iš šiltojo sezono produktų

Kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė pristato naują knygą, skirtą šiltajam sezonui, kurioje kiekvienai vasaros dienai skirta po receptą.
AFP/Scanpix nuotr.
AFP/Scanpix nuotr.

Nors kulinarė teigia, kad naują knygą „Gero maisto dienoraštis. Vasara“ rašyti, atrodo, turėtų būti lengviausia, jai didžiausias iššūkis buvo sudėti visas vasaros sodo ir laukų gėrybes į vieną leidinį.

„Norėjosi šiuose receptuose parodyti kuo daugiau vasaros ir atskleisti kuo daugiau sezoninių ingredientų“, – teigė kulinarė.

Vasarą daug judame, prakaituojame, todėl būtina papildyti vandens atsargas. Vandenį ar ledus galite pakeisti kinrožių arbata, kuri ypač mėgstama Egipte. Ši rūgštoko skonio arbata puikiai malšina troškulį. Kinrožių arbata truputį tonizuoja ir labiau tiktų pirmoje dienos pusėje. Tokį rausvą gėrimą ypač mėgsta vaikai, o suaugusiems jis gali atstoti nealkoholinį punšą.

Kad pasigamintumėte šaltos kinrožių arbatos, jums reikės:

2 litrų verdančio vandens

4 šaukštų kinrožių žiedų

2 šaukštų šviežio medaus

Kelių saujų šviežių uogų (pavyzdžiui, braškių)

Apelsino arba žaliosios citrinos

Kitų vasariškų gėrimų receptus galite užsirašyti peržiūrėję LRT TELEVIZIJOS laidą „Labas rytas, Lietuva“.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...