captcha

Jūsų klausimas priimtas

Vasara – įtemptas laikas maisto inspektoriams

Vasarą būna karštų ir labai karštų dienų, būtent tada maisto inspektoriai turi itin daug darbo. Ką jie veikia – LRT TELEVIZIJOS laidos „Laba diena, Lietuva“ reportaže.
A. Kubaičio (BFL) nuotr.
A. Kubaičio (BFL) nuotr.

„Atliekama maisto produktų kontrolė pagal rizikos grupes, prioritetus. Tačiau vasara – rizikingas metas. [...] Šią vasarą maisto inspektoriams didelis iššūkus bus Dainų šventė, vaikų vasaros stovyklos, turgavietės. [...] Kontrolė vykdoma be išankstinio perspėjimo“, – sako Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos laikinoji Maisto sk. vedėja Jurgita Bakasėnienė.

Specialistė pasakoja, kad skundžiasi tiek, pavyzdžiui, kavinių lankytojai, tiek jų darbuotojai. „Kavinių lankytojai turi tokią privilegiją. Jau keletą metų mūsų tarnyba organizuoja higienos sąlygų patikrinimą, o kavinės ženklinamos puodelių sistema. Todėl kiekvienas vartotojas gali pasidomėti, ar įstaiga yra patikrinta, kiek puodelių ji turi“, – sako J. Bakasėnienė.

Plačiau apie tai – LRT TELEVIZIJOS laidos „Laba diena, Lietuva“ reportaže.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...