captcha

Jūsų klausimas priimtas

Artėja smidrų festivalis: kaip juos tinkamai paruošti?

Savaitgalį Vilniuje vyks jau antrasis šviežių šparagų, kitaip dar vadinamų smidrais, festivalis. Šia proga LRT TELEVIZIJOS laidos „Labas rytas, Lietuva“ skiltyje „Gardaus ryto“ dėmesys skiriamas būtent šiai daržovei ir su ja gaminamiems patiekalams.
TT NEWS AGENCY nuotr.
TT NEWS AGENCY nuotr.

Šparagai arba smidrai – viena ankstyviausių Lietuvoje užauginamų daržovių. Smidruose gausu baltymų, magnio, karotino, ląstelienos, fenolio rūgšties, naudingos kraujagyslių sienelių elastingumui ir tvirtumui. Smidrai turi labai daug organizmą valančių medžiagų – jie itin naudingi inkstų veiklai. Smidrai yra nekaloringi, o juos paruošti nesudėtinga. Tiesa, svarbiausia – jų nepervirti ir neperkepti.

Plačiau apie smidrus ir su jais ruošiamus patiekalus – įraše.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...
Close