captcha

Jūsų klausimas priimtas

Glitimo netoleravimas – ateities rykštė?

Celiakija – lėtinė liga, kuriai būdingas kviečių baltymo gliuteno arba į jį panašių baltymų lemiamas gleivinės pažeidimas bei sutrikęs maisto medžiagų įsisavinimas. Kai kurie mokslininkų tyrimai rodo, kad ateityje šia liga sirgs vis daugiau žmonių.
T. Urbelionio (BFL) nuotr.
T. Urbelionio (BFL) nuotr.

Sergantiems šia liga ir tiems, kurie yra jautrūs  glitimui, penktadienį rengiama konferencija. 

„Kad kuo daugiau žmonių sužinotų apie gliuteno netoleravimą, kad visi burtumėmės į bendrą ratą ir žinotume, kur maitintis, ką valgyti, kaip gyventi, sužinojus šią diagnozę. Tikimės, kad renginyje sudalyvaus ne tik netoleruojantys glitimo, bet ir restoranų, parduotuvių, kepyklėlių ir su tuo susijusių personalų darbuotojai“, – pasakojo tinklaraščio „Begliuteno.lt“ autorė ir konferencijos organizatorė Kristina Pozingytė. 

Ji sakė, kad konferencijoje visi ne tik bendraus neformaliai, bet bus ir pranešimų: apie ligą ir apie jautrumą glitimui papasakos gydytojas gastroenterologas Vaidotas Urbonas, pati K. Pozingytė, serganti šia liga, papasakos apie savo kasdienybę, Inga Krasuckienė, viena iš knygos „Kepiniai be glitimo“ autorių, papasakos apie tai, kaip galima gaminti skanius patiekalus nenaudojant kvietinių miltų.

Pasak gydytojo V. Urbono, vadovaujantis mokslininkų analizėmis, galima spėti, kad celiakija ir jautrumas glitimui – ateities liga, kuria sirgs vis daugiau žmonių.

Daugiau apie celiakiją ir konferenciją – pokalbyje.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...