captcha

Jūsų klausimas priimtas

Persivalgymas: iš nemalonių pojūčių išvaduos natūralūs produktai

Nesaikingai maitinantis mūsų organizmą dažnai ima varginti nemalonūs pojūčiai: rėmuo, meteorizmas, sunkumas skrandyje ir kiti virškinimo sutrikimai. Pasak gydytojo Alvydo Unikausko, šias problemas galime nesunkiai pažaboti pasitelkdami natūralius produktus: bulvių sultis, kalendrą ar kardamoną.

„Bene dažniausia problema, su kuria susiduria persivalgę žmonės, – tai rėmens graužimas, dažniausiai jį sukelia keptas, aštrus ir riebus maistas, nesaikingas stiprios kavos, arbatos ir alkoholio vartojimas“, – įspėja gydytojas A. Unikauskas.

Pasak profesoriaus, rėmens graužimą galime nesunkiai pažaboti išgėrę stiklinę žalių bulvių sulčių. Šiame natūraliame produkte esantis solaninas mažina skrandžio sienelės raumenų susitraukimo spazmus. Tiesa, bulves sultims rekomenduojama tarkuoti su lupena, o labiausiai tinkamas pasirinkimas – rausvosios bulvės.

„Nuo meteorizmo apsisaugoti geriausiai padeda kalendra, joje esantys eteriniai aliejai sužadina skrandžio sulčių išsiskyrimą. Kalendroje yra vitaminų, mineralų ir celiuliozės, kuri skatina peristaltiką (žarnų sienelių susitraukimus)“, – pasakoja gydytojas.

Pasak A. Unikausko, persivalgius ar sutrikus virškinimui padėti gali aromatinė arbata iš kardamono: trečdalis šaukštelio malto kardamono sėklų, tiek pat džiovinto imbiero ir 2 malti gvazdikėliai puodeliui vandens. Ši arbata efektyviai pagerins virškinimą ir sumažins skrandyje jaučiamą sunkumą.

Plačiau apie tai – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...
Close