captcha

Jūsų klausimas priimtas

Prisiliesti prie Pietų Azijos virtuvės – itin paprasta

Karis – bendras iš Pietų ir Pietryčių Azijos kilusių valgių, šiuo metu paplitusių daugelyje šalių, pavadinimas. Dažniausiai tai su ryžiais arba duona valgomas troškinys, bet gali būti ir tiršta sriuba. Kaip jį pasigaminti, mokė šefas Gasparas Fernandesas.
Sipa USA/Scanpix nuotr.
Sipa USA/Scanpix nuotr.

Anot jo, į šiuos patiekalus dedama įvairių prieskonių mišinių, kurie suteikia specifinį, neretai aštrų skonį.

Patiekalas gali būti tiek vegetariškas, gaminamas iš įvairų daržovių, kokosų pieno, tiek ir su mėsa, žuvimi. Regioninėse virtuvėse kiekviena rūšis turi savitą pavadinimą.

Šįkart šefas mokė gaminti indišką karį su krevetėmis.

Jam reikia: 7 krevečių, 0,5 arbat. šaukštelio kumino, 0,5 arbat. šaukštelio imbiero, 2 skiltelių česnako, 0,5 arbat. šaukštelio ciberžolės, kokoso, 0,5 arbat. šaukštelio kalendros sėklų, 150 g šviežios kalendros, 0,5 arbat. šaukštelio aitriųjų pipirų dribsnių, gvazdikėlių.

Patiekalo gaminimo eigą stebėkite LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...