captcha

Jūsų klausimas priimtas

Silkė – naudingesnė nei žuvų taukai

Valgydami silkę mes įsisaviname visus joje esančius naudingus riebalus. Moksliniai tyrimai įrodė, kad šie riebalai yra geriau pasisavinami ne naudojant specialius preparatus, o valgant – taip organizmas tuo pat metu gauna ne tik naudingų riebalų, bet ir baltymų, sako gydytojas Alvydas Unikauskas. 
Scanpix nuotr.
Scanpix nuotr.

Pasak profesoriaus A. Unikausko, kuo silkė riebesnė – tuo ji naudingesnė. Žuvies riebaluose gausu nesočiųjų riebalų rūgščių. Silkė yra naudingesnė ne tik už žuvų taukus, bet ir už visų pamėgtą lašišą.

„Atlikti tyrimai įrodė, kad viena iš silkėje esančių nesočiųjų riebalų rūgščių pagerina smegenų veiklą ir atmintį“, – gerąsias silkės savybes įvardija gydytojas.

Ši lietuvių pamėgta žuvis taip pat naudinga sergant gastritu. „Dažnai gastritas yra lydimas sumažėjusio skrandžio sulčių išsiskyrimo, o silkė skrandžio sulčių išsiskyrimo procesą skatina“, – teigia profesorius A. Unikauskas.

O tiems, kas baiminasi konservantų, gydytojas siūlo alternatyvą – silkę galime ruošti natūraliai sūdant. Vienas iš unikalių ir natūralių silkės paruošimo būdų – mirkymas juodojoje arbatoje, kuris suteikia silkei daugiau standumo.

Plačiau – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...