captcha

Jūsų klausimas priimtas

Biomedicinos mokslų daktarė: mitai apie maistą gimsta iš neišmanymo

Elementarus fizikos ir chemijos neišmanymas pagimdo mitus apie maisto produktus. Jei norite žinoti, ar produktas pagamintas iš sveikų komponentų, tiesiog paskaitykite jo sudėtį. Taip sako Biomedicinos mokslų daktarė Skaidra Kord.
V. Skaraičio (BFL) nuotr.
V. Skaraičio (BFL) nuotr.

Mokslininkė prisipažįsta, kad labiausiai ją erzina diletantiškos kalbos ir rašiniai apie nuodingą maistą, skatinantys skandalus ir sėjantys paniką. Ji pataria atidžiai rinktis informacijos šaltinius, kuriuose aptariami maisto produktai – mat kardinaliai prieštaringi teiginiai vartotoją tiesiog atveda į aklavietę.

„Atsimenu, kai prieš penkiolika metų buvo viešai pasibaisėta, kad sausainį prilietus prie liepsnos, jis užsidega. Bet pagalvokite, kaip jis gali nedegti, jei 30 proc. šio gaminio sudaro riebalai“, – kalba S. Kord.

Plačiau – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Stilius“. 

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...