captcha

Jūsų klausimas priimtas

Žalumynų daiginimą ant palangės pora išplėtojo iki šeimos verslo

Sveika ir skanu – šia paprasta, bet realybėje maisto produktus retai atspindinčia formuluote savo produkciją drąsiai apibūdina Indrė ir Vincas Benevičiai. Daugelio bandomą žalumynų daiginimo ant palangės technologiją jie išplėtojo iki sparčiai besiplečiančio šeimos verslo.
K. Kuhaļskis BFL/F64 nuotr.
K. Kuhaļskis BFL/F64 nuotr.

Indrės ir Vinco Benevičių namų palangės Kauno rajone esančiuose Ringauduose apstatytos įvairiausiais indais su vaiskiai žaliais augalėliais. Ši jauna šeima jau kelerius metus augina įvairių rūšių žalumynus maistui. Nors Vincas yra technikos mokslų daktaras, o Indrė baigusi administravimo ir rinkodaros studijas, prieš dešimtmetį moteriai viešint Jungtinėse Amerikos Valstijose nusižiūrėta daigų verslo idėja sutuoktinius įsuko į visiškai kitokį gyvenimo etapą.  

Aš iš karto susidomėjau, kadangi buvo labai skanu ir buvo gan netikėta – Lietuvoje tai buvo visiškai nepopuliaru prieš 10 metų. Kai mes auginome namuose ant savo palangių, savo virtuvėje, draugai paragavę klausdavo, kas čia, kas čia per žolė. Tai irgi, kai nuvykau į Ameriką, man tai buvo visiška naujiena ir tai žavėjo, kad tai yra skanu, netikėta“, – pasakoja daigų augintoja Indrė Benevičienė.

Daugiau apie tai – LRT TELEVIZIJOS laidos „Laba diena, Lietuva“ reportaže.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...