captcha

Jūsų klausimas priimtas

Siūlo receptą norintiems po švenčių maitintis sveikiau

Žiema – klastingas metas linkusiems priaugti antsvorio. Sotus bei gardus maistas neretai virsta nepageidaujamais kilogramais, todėl populiaraus maisto tinklaraščio autorė Renata Ničajienė pataria, kaip gaminti sveikiau, lengviau bei pasirinkti kokybiškus, kuo mažiau apdorotus produktus.
V. Skaraičio (BFL) nuotr.
V. Skaraičio (BFL) nuotr.

„Prieš penkerius metus, kai pradėjau rašyti savo tinklaraštį „Sezoninė virtuvė“, man labai norėjosi paskatinti žmones vartoti kuo daugiau sezoniškų vaisių ir daržovių. Pvz., žiemą reikėtų vartoti kuo daugiau šakninių daržovių ir kopūstų“, – pataria R. Ničajienė.

Tinklaraščio autorė pastebi, kad paminėjus šaknines daržoves, vienintelės žmonėms kylančios asociacijos – burokėliai, bulvės ir morkos.

„Bet iš tiesų vien kopūstinių daržovių yra labai daug. Tai ir baltagūžiai, ir raudonieji bei Briuselio ir Pekino kopūstai, taip pat – brokoliai, žiediniai kopūstai. Nepelnytai pamirštos šakninės daržovės – kaliaropės, topinambai, griežčiai, ropės“, – vardija kulinarė.

Trijų kulinarinių knygų autorė tikina, kad žiemą savo racioną praplėsti galima ne tik skoniais, bet ir maistingosiomis medžiagomis ir siūlo receptą, norintiems maitintis sveikiau.  

Plačiau – LRT TELEVIZIJOS laidos „Stilius“ reportaže.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...