captcha

Jūsų klausimas priimtas

Gydytojas: hidrinti riebalai – legalūs nuodai ant jūsų stalo

Jei manote, kad maisto produktuose negali būti nieko blogiau už aromato ir skonio stipriklį E-621, – klystate. Daug pavojingesni žmogaus organizmui yra hidrinti riebalai, kurių gausu mūsų kasdien vartojamuose maisto produktuose. Taip sako gydytojas Alvydas Unikauskas.
V. Skaraičio (BFL) nuotr.
V. Skaraičio (BFL) nuotr.

„Hidrinti riebalai buvo išrasti kaip pigus, geros konsistencijos, ilgą galiojimo laiką turintis sviesto pakaitalas. Jie yra ypač kenksmingi kraujagyslėms. O kai jos užsikemša, širdies ir smegenų ligos tampa neišvengiamos“, – aiškina profesorius.

Anot A. Unikausko, hidrintų riebalų daugiausia yra kasdien mūsų vartojamuose produktuose – rafinuotame aliejuje, majoneze, konditerijos gaminiuose, greitame maiste ir kt.

Plačiau – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“.

 

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...