captcha

Jūsų klausimas priimtas

Gydytojas: peršalus citrina tikrai nepadės

Atšalus orams, citrinų atsiranda mūsų namuose, o ant darbo stalo neretai garuoja arbata su citrina. Vieni tokią arbatą geria dėl skonio, kiti ja gydo peršalimą. 
Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.

Citrinoje yra kalcio, magnio, bioflavonoidų, citrinų rūgšties. Ji sudaro iki 8 proc. visų vaisiaus sulčių. Labiausiai citrina yra žinoma kaip gausus vitamino C šaltinis. Tačiau šis vitaminas suyra didesnėje nei 40 laipsnių temperatūroje, todėl, norint išsaugoti gerąsias jos savybes, vaisiaus skiltelėmis gardinti reikėtų jau pravėsusią arbatą. 

Bet netgi citrina arbatą gardinant taisyklingai – kiek jos reikėtų įdėti į arbatą, norint suvartoti paros vitamino C normą? 

„Visi įsitikinę, kad citrinoje iš visų vaisių ir daržovių yra daugiausiai vitamino C. Tačiau tai tikrai nėra tiesa. Citrinoje vitamino C yra tikrai nedaug. Labai dažnai žmonės arbatą su citrina geria kaip vaistą peršalus. Tai nepadės. Tai ne ta priemonė, kurią reikėtų vartoti peršalus“, – sakė gydytojas Alvydas Unikauskas.

Daugiau apie citrinas – reportaže.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...