captcha

Jūsų klausimas priimtas

Patarė, kaip išsirinkti šviežią kiaulieną

Kiauliena – viena populiariausių mėsos rūšių, ją saikingai valgyti yra sveika ir netgi būtina, nes mėsoje yra baltymų, kokių nėra jokiame kitame maiste. Kaip prekybos vietoje išsirinkti šviežią kiaulieną, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ pataria gydytojas Alvydas Unikauskas.
J. Salinš (BFL) nuotr.
J. Salinš (BFL) nuotr.

„Mėsa yra būtina kiekvieno žmogaus racione dėl tik jai būdingų baltymų, be to, ji gerina medžiagų apykaitą. Vieną populiariausių mėsos rūšių – kiaulieną – reikėtų valgyti du kartus per savaitę. Renkantis kiaulieną prekybos vietoje, reikia atkreipti dėmesį į jos spalvą, elastingumą ir paviršių“, – pataria gydytojas.

Anot A. Unikausko, šviežia kiauliena turi būti švelniai rausvos spalvos. Tamsesnė mėsos spalva išduoda vyresnį gyvulio amžių. Be to, mėsa turi būti elastinga – spustelėjus ją pirštu, duobutės turi nelikti.

„Mėsos paviršius gali būti kiek padžiūvęs, bet tai – nieko baisaus. Taip atsitinka dėl natūralaus sąlyčio su oru. Bet labai svarbu atkreipti dėmesį, kad mėsa neliptų prie pirštų“, – aiškina profesorius.

Plačiau – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...