captcha

Jūsų klausimas priimtas

Gydytojas paaiškino, kodėl reikėtų vengti greitai paruošiamų avižinių dribsnių

Avižos – tobulas pasirinkimas pusryčiams, nes jos suteikia energijos ir turi daug organizmui naudingų medžiagų. Tačiau renkantis avižinius dribsnius reikėtų neapsigauti – greitai paruošiami dribsniai nėra tokie vertingi, kaip įprasti.
M. Zilgalvis (BFL) nuotr.
M. Zilgalvis (BFL) nuotr.

„Trys dalykai, kurių turime vengti – hidrinti riebalai, aukščiausios rūšies miltai ir cukrus. Pastarojo yra greitai paruošiamame maiste. Be to, čia yra ir daugiau netinkamų priedų – skonį ir kvapą gerinančių medžiagų“, – sako gydytojas Alvydas Unikauskas.

Anot profesoriaus, ši taisyklė galioja kalbant apie bet kokius greitus užkandžius – ir avižinius dribsnius, ir pusrytainius.

„Avižoms galbūt trūksta grožio, o ir jų skonis – ne pats išraiškingiausias. Bet tai – tikras energijos užtaisas, labai svarbi statybinė organizmo medžiaga“, – tikina gydytojas.

Plačiau – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...