captcha

Jūsų klausimas priimtas

Kaip pasigaminti vegetariškos dešros, arba Kodėl žuvis – kenksmingas produktas

Zita ir Žilvinas Užkuraičiai susikūrė savo gyvensenos principus. Vegetarai, griežtai besilaikantys ajurvedos doktrinos, nevartoja ne tik mėsos, bet ir žuvies, kiaušinių, net ir grybų. 
 
K. Vanago (BFL) nuotr.
K. Vanago (BFL) nuotr.

Kaimas, kurio sodyboje prieš keliolika metų apsigyveno Z. ir Ž. Užkuraičiai, jau nesistebi, kad greta gyvena užkietėjęs vegetaras, kadaise net savo vaikus be mėsos „marinęs“. „Ilgainiui kaimynai priprato ir net ėmė domėtis, kaip ir ką valgom“, – juokiasi Ž. Užkuraitis, šiandien laikomas profesionaliu šefu vegetaru. 

Šeimos virtuvėje nėra šaldytuvo. Visas šios šeimos maistas – tik šviežias, džiovintas arba raugintas. Negana to, vegetarai viską užsiaugina patys. Ir net „mėsos“ pasigamina – vien iš augalinių produktų pasidaro dešros, skrudina kepsnius ir net kepa šašlykus. 

Pašnekovas prisimena, kodėl nustojo valgyti tikrą mėsą ir itin žiauriai kalba apie didžiosios visuomenės dalies vartojamus produktus.

Plačiau – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Stilius“. 

 

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...