captcha

Jūsų klausimas priimtas

VMVT tikrins viešojo maitinimo įmonių darbuotojų asmens higieną

Viena dažniausių apsinuodijimo priežasčių – netinkamai tvarkomas maistas viešojo maitinimo įmonėse. Norėdama atkreipti dėmesį į darbuotojų asmens higieną, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) skelbia akciją „STOP bakterijoms!“.
 
V. Skaraičio (BFL) nuotr.
V. Skaraičio (BFL) nuotr.

Lapkričio mėnesį VMVT inspektoriai planinių patikrinimų metu įvairių miestų ir rajonų restoranuose, kavinėse, užkandinėse nuo darbuotojų rankų ims mėginius. Bus tiriama, ar nėra salmonelių, stafilokokų ir žarnyno bakterijų E. coli.

Inspektoriai taip pat vertins bendrąją viešojo maitinimo įmonių darbuotojų asmens higieną – kokios yra jų rankos, ar nedėvimi žiedai, ar švarūs drabužiai, pakanka priemonių rankoms plauti, personalas pasitikrinęs sveikatą ir t.t.

Pasak VMVT direktoriaus pavaduotojos Daivos Švelnienės, tikrindami viešojo maitinimo įmones, VMVT inspektoriai nustato 9 proc. personalo higienos pažeidimų.

„Labai svarbu, kad žmonės, dirbantys viešojo maitinimo įmonėse, ypatingą dėmesį skirtų higienai ir suprastų, kad nuo jų priklauso, ar vartotojus pasieks saugus ir kokybiškas maistas. VMVT inspektoriai ne tik tikrins restoranus, kavines, užkandines, bet ir jų darbuotojams primins, kaip tinkamai vykdyti higienos reikalavimus“, – sakė D. Švelnienė.

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro duomenimis, 2014 m. Lietuvoje bakterijų sukeltomis ligomis (salmonelioze, kampilobakterioze, šigelioze ir kt.) susirgo daugiau kaip 2 300 žmonių, kai kurie – pavalgę restorane, kavinėje ar užkandinėje.

Šaltinis www.elta.lt

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...