captcha

Jūsų klausimas priimtas

Jei manote, kad juoda duona sveikesnė – klystate

Palyginus tris pagrindines maistines savybes, balta ir juoda duona beveik nesiskiria, o pilno grūdo duona – ne visada sveikiausias pasirinkimas. Taip teigia gydytojas Alvydas Unikauskas.
A. Ufarto (BFL) nuotr.
A. Ufarto (BFL) nuotr.

„Pagal kalorijų kiekį, glikeminį indeksą ir glitimo kiekį, balta ir juoda duona yra labai panašios, tad jei manote, kad juoda duona sveikesnė – klystate“, – sako gydytojas.

A. Unikausko tvirtinimu, išimtimi gali būti laikoma tik juoda duona, pagaminta vien iš rugių. Tačiau tokios duonos parduotuvių lentynose rasti dabar gana sunku.

„Pilno grūdo duona – gaminys iš nešlifuotų grūdų ir rūpaus malimo nevalytų miltų, kurie turi sudaryti daugiau nei 50 proc. šios rūšies duonos sudėties. Tačiau gamintojai dažnai ją paskanina kenksmingais priedais, kurie neretai suardo sveikatą“, – perspėja gydytojas.

Kokie duonoje esantys priedai kenkia mūsų sveikatai? Atsakymas – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...