captcha

Jūsų klausimas priimtas

Emigrantė Ugnė Didžiojoje Britanijoje tapo kulinarinės laidos žvaigžde

Kas tokia yra Ugnė Bubnaitytė ir iš kur ji kilusi, žino visa Didžioji Britanija. Ši jauna, 33 metų, moteris rugpjūčio mėnesį sužibėjo milijonus žiūrovų turinčiame kulinariniame televizijos projekte „Great British Bake Off“, kurį kiekvieną trečiadienio vakarą transliuoja valstybinis BBC kanalas.
Laidos kadras
Laidos kadras

Dėl interviu su Ugne LRT TELEVIZIJOS laidai „Emigrantai“ reikėjo tartis visą mėnesį, derinti jo detales ir pažadėti neišduoti per daug informacijos. To reikalavo įtakingi televizijos prodiuseriai, kuriantys visame pasaulyje žinomą šou.

Tik todėl, kad laida „Emigrantai“ yra iš tos pačios šalies, kaip ir Ugnė, pavyko gauti išskirtines teises. Filmuoti ne šiaip pokalbį, bet filmuoti ten, kur ji – tikra Anglijos žvaigždė – gyvena su vyru ir dviem vaikais.

„Kai aš baiginėjau dvyliktą klasę, mano tėvelis pateko į avariją ir išėjo iš gyvenimo. Buvo labai gaila. Tai viską išmušė iš vėžių. Pradėjau studijuoti, kadangi norėjau savo ateitį sieti su anglų kalba, sakau, gal reikia išvažiuot padirbėti į Angliją. Užpildžiau formą, ir pasitaikė šeima, kur man reikėjo vieną mergaitę pasiimti iš mokyklos ir pabūti su ja vakarais. Ta moteris, pas kurią dirbau, mane užrašė į anglų kalbos kursus, kad galėčiau studijuot tuo metu, kai mergaitė mokykloje. Metai ėjo, jau įleidau šaknis, atsirado draugų“, – apie savo pradžią Jungtinėje Karalystėje pasakoja Ugnė.

Prieš trylika metų iš mažo ir jaukaus Vilkaviškio į milžinišką, daugiakultūrį Londoną atvykusi Ugnė vienui viena turėjo užsitarnauti vietą po saule. Niekas už ją negalėjo pakovoti, padėti susirasti darbą ar paguosti tomis akimirkomis, kai būdavo sunku. Bet ji ištvėrė ir tokiu būdu užsigrūdino.

„Teko dirbti ir padavėja, ir barmene, ir mokykloje. Aš norėjau didesnių perspektyvų. Dirbau biure, reikėjo suvedinėti sąskaitas, tikrinti ataskaitas. Po truputį kiekvienas darbas, kurį dirbi, duoda patirties“, –  laidai „Emigrantai“ pasakoja lietuvė.

Motinystė privertė vėl gaminti

Ugnė dėkoja likimui, kad yra kilusi iš Lietuvos, nes būtent gimtinėje išmokta rusų kalba jai padėjo žengti didelį žingsnį karjeroje – iš aptarnavimo srities į darbą biure.

„Aš padėjau finansų direktorei versti dokumentus, kurie buvo rusų kalba. Ir tai mane pastūmėjo į aukštesnę padėtį. Vėliau aš pastojau ir išėjau motinystės atostogų. Man reikėjo grįžti į darbą po trijų mėnesių, bet aš sakiau, kad tikrai ne, aš savo dukrytės nepaliksiu taip greit. Kai Eivai suėjo treji metai ir trys mėnesiai, nusprendžiau, kad reikia pradėti judėti. Ir dabar dirbu finansų kompanijoje asmenine padėjėja ir biuro administratore“, – pasakoja moteris.

Kulinarinis realybės šou Ugnės gyvenime atsirado tik šeimos dėka. Ją lietuvė prieš beveik 10 metų sukūrė su emigrantu iš Pietų Afrikos Respublikos. Nors pora iki šiol nesusituokusi, jau augina du vaikus: aštuonmetį Keviną ir dukrytę Eivą.

Ugnė sako, kad jokia emigrantė Anglijoje nepražus, jeigu turi kokį nors amatą. Šioje šalyje itin vertinamos moterys, mokančios gražiai ir gerai siūti, megzti, užsiimančios rankdarbiais, o ypač mokančios skaniai gaminti.

Gal mums Lietuvoje ir atrodo, kad kiekviena moteris tą puikiai daro, bet Didžiojoje Britanijoje, ypač Londone, taip tikrai nėra.

„Kulinarija mano gyvenime buvo nuo mažų dienų. Šitas dalykas turbūt įauga į kraują. Močiutės pyragai, sausainiai... Mama visą laiką virtuvėje sukdavosi, prašydavo jai padėti ir išmokė mane. Kai jau laukiausi, atsirado saldumynų noras, tada pradėjau vėl kepti. Šiaip žiūriu daug kulinarinių programų, skaitau knygas apie tai“, – teigia Ugnė.

Prieš pakliūdama į populiariausią Anglijoje kulinarinį realybės šou, Ugnė ne vienerius metus treniravosi ir mokėsi namuose. Įgavo tiek patirties, kad draugams neliko jokių abejonių – ji geriausia kulinarė, galinti savo sugebėjimus rodyti visai šaliai.

„Kai laukiausi, vos ne kiekvieną dieną duoną kepdavau, kas savaitę tortą padarydavau. Dabar laiko mažiau, bet per savaitę du tris kartus kažką pasidarau. Man pats procesas malonumą suteikia“, – LRT laidai „Emigrantai“ tvirtina lietuvė.

Niekada anksčiau jokiuose televizijos šou nedalyvavusi moteris „Great British Bake Off“ anketą užpildė darbo vietoje, bet, kol negavo kvietimo atvykti į atranką, niekam iš artimųjų apie tai neužsiminė.

Šou, kuriame dalyvauja Ugnė, nuo kitų skiriasi tuo, kad jame nevyksta jokios intrigos. Nėra apkalbų, pašaipų ar bandymų pakenkti. Visi dvylika dalyvių – kaip šeima, vieni kitus palaikantys, net patariantys, kaip ir ką reiktų daryti. Šou stiprybė – charizmatiški, Anglijoje gerai žinomi teisėjai ir jų komentarai.

Keturis mėnesius per televiziją rodomame šou Ugnė yra vienintelė dalyvė iš Rytų Europos, pirmoji ten patekusi lietuvė. Be jos, su britais varžosi vienas dalyvis iš Filipinų ir viena mergina iš Bangladešo.

Ugnę jau atpažįsta praeiviai gatvėje

Ugnė yra nuolatinė lietuviškos parduotuvės šalia savo namų klientė. Čia nuolat perka mūsų šalyje pagamintus produktus, o iš jų savo vaikams ruošia tradicinius patiekalus, kuriuos anksčiau pati valgydavo pas mamą.

Lietuviškais gardumynais Ugnė sužibėjo ir „Great British Bake Off“ laidoje.

„Dariau varškės sausainukus. Lietuviškus. Su lietuviška varške. Teisėjai įvertino labai gerai. Smagu, kai kažką įneši į Anglijos virtuvę iš mūsų Lietuvos“, – tikina emigrantė.

Visi jau daugiau nei mėnesį transliuojamo šou dalyviai susilaukia vietos žiniasklaidos dėmesio, tačiau Ugnė – išskirtinė. Ji išdalijo rekordinį kiekį interviu, pateko į pagrindinių šalies dienraščių viršelius.

„Bandelių kepėja ir tuo pat metu kultūristė. Ar tai suderinama? Ar įmanoma?“ – skambiose antraštėse stebėjosi Anglijos dienraščiai. Ir būtent todėl, kad lietuvė ne tik moka skaniai kepti, bet ir sportuoja, skyrė jai išskirtinį dėmesį. Anglijoje, kur pastaruoju metu itin populiarus kūno kultas, Ugnės gyvenimo būdas tolygus sensacijai.

Ramiai gatvėje Ugnė jau nebepraeina. Anglai išmoko jos lietuvišką vardą, ir gatvėje pamatę nesidrovi pakviesti.

„Atpažįsta. Aš stengiuos važiuodama metro skaityti knygą arba telefoną, nes jaučiu žvilgsnius. Esi paprastas žmogus, dirbi darbą ir taip per dieną viskas pasikeičia“, – sako pašnekovė.

Nori Lietuvoje rengti kepinių pamokas vaikams

Vos per porą mėnesių lietuvės gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis. Kai akimirksniu gavo tiek daug dėmesio, Ugnei jau net nebesvarbu laimėti. Pilna pavyzdžių, kai net šio šou nelaimėję žmonės tampa kulinarinių knygų rašytojais ar net pradeda savo skiltį laikraštyje.

Ugnės planuose, net ir pasibaigus šou, toliau anglams reklamuoti sveikus kepinius. Ji net galvoja išleisti teminę, tam skirtą knygą.

Nors Ugnė labai atsakingai prižiūri savo figūrą, ji nebijo valgyti pačios keptų sausainių ar pyragų, nes žino, kad nuo jų nesustorės.

„Sportuoju nuo mokyklos laikų. Aš ir bėgiojau, ir krepšinį žaidžiau, ir į salę vaikščiojau, po medžius karsčiausi, maratonus bėgiojau. Kadangi mano antra pusė dalyvavo nacionalinėse kultūrizmo varžybose, mačiau visą jo kelią, mačiau viską, ką jis perėjo. Sakau, reikia man save šitame sporte išbandyti“, – teigia Ugnė.

Už dalyvavimą populiariame kulinarijos šou lietuvė negaus jokio honoraro, net jokios dovanos. Visiems dalyvaujantiems svarbiausia yra sužibėti taip, kad, pasibaigus šou, galėtų sėkmingai išnaudoti savo populiarumą. Ugnė tą tikrai bandys padaryti, galbūt ne tik savo naujais namais tapusioje Anglijoje, bet ir gimtinėje.

„Aš galvojau apie Lietuvą. Galbūt būtų smagu kurti savo programą ar laidą. Aš labai mėgstu kepti kartu su vaikais, mano vaikai labai mėgsta kepti. Norėčiau vaikučiams kepimo pamokėles daryti. Idėjų turiu, galvoju iš tikrųjų apie Lietuvą, tik aš nežinau, ar žmonės Lietuvoje yra tuo suinteresuoti“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Emigrantai“ kalbėjo Ugnė.

„Emigrantai“ per LRT TELEVIZIJĄ – antradieniais 19.30 val. Laidos įrašą galite rasti LRT.lt mediatekoje.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Tema: „Emigrantai“

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...