captcha

Jūsų klausimas priimtas

Vilniuje vykusiame festivalyje lankytojai gaivinosi „burgeriais“ su ledais

Pirmą kartą Lietuvoje vykęs „Vilnius Burger Fest“ viliojo ne tik klasikiniais, bet ir daug kam neįprastais „burgeriais“. Vienas tokių – vasariškas ledų „burgeris“.
P. Olšausko nuotr.
P. Olšausko nuotr.

Pirmą kartą Lietuvoje vykęs „Vilnius Burger Fest“ viliojo ne tik klasikiniais, bet ir daug kam neįprastais „burgeriais“. Vienas tokių – vasariškas ledų „burgeris“.

Lietuvoje itališkų gelato ledų „burgeris“ atsirado Vaidoto Vyšniausko dėka. Gaminti tokį „biurgerį“ jį įkvėpė panašus patiekalas iš Italijos, Sicilijos.

„Mes pagalvojome, koks turėtų būti jausmas įsidėjus ledų su bandele į burną. Klausiau pažįstamų Italijoje – kaip, ar skanu? Ir jie mane patikino, kad skanu. Kiti ten valgo juos pusryčiams. Tada sugalvojome pabandyti čia, Lietuvoje. Taigi ieškojome tinkamos vietos šiems „burgeriams“ pristatyti ir pasitaikė „burgerių“ šventė“, – sakė V. Vyšniausko kolegė Justina.

Gelato ledų „burgerį“ lankytojai vertina teigiamai. „Visi nustemba, nes iš vaizdo žmonės nesitiki gero skonio. Bandelė atrodo įprastai, kaip paprasto „burgerio“ bandelė. Tačiau ji yra pieniška, pagaminta iš itališkų miltų ir šiek tiek saldesnė. Jį labai patogu valgyti, nes gali laikyti rankose, niekas nekrinta“, – pasakojo mergina.

Visi dalyviai gamino po vieną klasikinį ir vieną ypatingą, dalyvį garsinantį gaminį. Vieni svečiai ragavo klasikinio jautienos „burgerio“, kiti – rūkytuose pipiruose marinuoto meksikietiškojo.

Dar vienas daugeliui neįprastas festivalio valgis – „Horse burgeris“ su arkliena. „Arkliena visiems labai neįprasta, o mes mėgstame šokiruoti žmones“, – sakė įdomų „burgerį“ siūliusi Giedrė Dėnienė.

Tiesa, „Horse burgeris“ Lietuvoje jau nebėra visiška naujiena. Prieš trejus metus gyvavęs, tačiau iš meniu išnykęs gaminys šiemet vėl grįžo. „Dabar žmonės reaguoja paprasčiau, negu anksčiau. Pagaliau pripažįsta šią naujovę. Arkliena kaip mėsa yra liesesnė, ji sveika, ją net rekomenduoja vaikams“, – drąsino paragauti G. Dėnienė.

Ketvirtadienį vykusio festivalio organizatorius Žilvinas Stumbras idėją brandino ilgai ir džiaugiasi, kad pagaliau ji virto šia švente. „Pastebėjau, kad miestiečiams patinka maisto parkai, maisto šventės, tai, manome, kad pas mus turėtų būti smagu“, – dar šventei neprasidėjus sakė festivalio idėjos autorius.

Festivalio tikslas – tikro „burgerio“ populiarinimas. „Kalbu ne apie greitai paruošiamą, stereotipinį „burgerį“, bet apie tokį, kuris pagamintas iš kokybiškų maisto produktų ir tikrų daržovių. Norėtųsi, kad žmonės į „burgerį“ žiūrėtų ne kaip į greito maisto variantą, bet kaip į visavertį maistą“, – sakė Ž. Stumbras.

Šventės organizatorius ilgą laiką gyveno Amerikoje ir ten dalyvavo ne viename tokiame festivalyje, tačiau Lietuvoje jis nekartoja už Atlanto matyto vaizdo. „Mes nesistengiame atkartoti. Norime padaryti savitą, vietinę šventę“, – pasakojo entuziastas.

Anot šventės organizatoriaus, į „Vilnius Burger Fest“ sukviestos geriausios miesto „burgerinės“, o kitais metais Vilnius turėtų sulaukti ir svečių iš Kauno.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...