captcha

Jūsų klausimas priimtas

Sveikatos suteikiančius serbentus galima ne tik valgyti

Juodasis serbentas – uoga, kurios iš valgiaraščio išbraukti nevalia: valgomos ne tik šio krūmo uogos, bet ir geriama lapų arbata bei spaudžiamas aliejus, kuris naudojamas kosmetikoje ir medicinoje.
R. Kalmukos (BFL) nuotr.
R. Kalmukos (BFL) nuotr.

Juodasis serbentas – uoga, kurios iš valgiaraščio išbraukti nevalia: valgomos ne tik šio krūmo uogos, bet ir geriama lapų arbata bei spaudžiamas aliejus, kuris naudojamas kosmetikoje ir medicinoje.

Serbentai turtingi vitaminų C, D, E, K, juose yra mikroelementų, geležies, cinko, vario. Jie ne tik skatina virškinimą, bet ir yra vaistas nuo anemijos, peršalimo, menopauzės bei puikus pagalbininkas gydant daugybę kitų ligų. Nors serbentų valgyti reikia tiek, kiek norisi, tačiau vaikus pratinti prie jų reikia po truputį.

Norint džiaugtis gausiu serbentų derliumi, reikia ir tam tikros jų priežiūros. Pasak specialistų, tai – drėgmę mėgstantis augalas, todėl sausesnę vasarą jį reikia retkarčiais palieti.

Daugiau apie juodųjų serbentų naudą ir auginimą žiūrėkite LRT TELEVIZIJOS laidos „Labas rytas, Lietuva“ reportaže.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...