captcha

Jūsų klausimas priimtas

Žolininkė pataria, kaip patiems pasigaminti fermentuotos arbatos

Žolininkė Rasa Subačienė sako, kad verta patiems ne tik susirinkti naudingųjų augalų, bet ir pabandyti fermentuoti arbatą, galinčią atstoti pirktinę žaliąją ar juodąją.
Rasa Subačienė (reportažo kadras).
Rasa Subačienė (reportažo kadras).

Žolininkė Rasa Subačienė sako, kad verta patiems ne tik susirinkti naudingųjų augalų, bet ir pabandyti fermentuoti arbatą, galinčią atstoti pirktinę žaliąją ar juodąją.

„Stiliaus“ pašnekovė įsitikinusi, kad, kai pats pasivaikštai pievoje, pats ieškai, randi, lankstaisi ir susirenki, arbata tampa tavo – daug skanesnė ir šiltesnė už pirktinę.

Tą patį pataria ir mamoms, besiskundžiančioms, kad vaikas negeria jokių arbatų. Sako, kad pakaktų mažylį pasiimti į pievą – savo arbatą jis gers didžiuodamasis ir dar kitus vaišins.  

„Vienas dalykas, kurį labai sunku ištverti, – tai šitos arbatos nereikėtų gerti tik išdžiovinus. Reiktų ją pabrandinti. Kaip aš sakau: jei vasarą padarei, tai iki Kalėdų palaikyk sandariai uždarytame inde – tada atsiskleis jos tikrosios savybės. Kaip vynas brandintas, brandintas sūris, taip ir brandinta arbata. Ir tada galima Kalėdoms pridaryti labai gerų dovanų su vasaros kvapu“, – pataria R. Subačienė.  

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...