captcha

Jūsų klausimas priimtas

Maisto kultūra atvirose erdvėse įsitvirtina ir Vilniuje

Vasarą kartu su maloniu oru į sostinę atkeliavo ir įvairios pramogos po atviru dangumi. Viena jų – maisto kultūros skleidimas mieste, gražiausiose Vilniaus erdvėse. Valgymas mieste itin populiarus didžiausiuose pasaulio miestuose, o pastaruoju metu ši tradicija įsitvirtina ir sostinėje.
T. Lukšio (BFL) nuotr.
T. Lukšio (BFL) nuotr.

Vasarą kartu su maloniu oru į sostinę atkeliavo ir įvairios pramogos po atviru dangumi. Viena jų – maisto kultūros skleidimas mieste, gražiausiose Vilniaus erdvėse. Valgymas mieste itin populiarus didžiausiuose pasaulio miestuose, o pastaruoju metu ši tradicija įsitvirtina ir sostinėje.

Vienas didžiausių maisto kultūros renginių – kiekvieną penktadienį vykstantis „Open Kitchen“ maisto turgus. Čia pristatomos įvairių šalių virtuvės, dalyvauja spalvingiausi Vilniaus restoranai, siūlantys įvairiausių patiekalų lankytojams.

„Idėja kilo iš panašaus renginio Slovėnijoje. Liublianoje veikia tokios pačios koncepcijos atvira virtuvė. Ten projektas gyvuoja jau kelerius metus, jo organizatoriai panoro renginį atvežti čia, į Vilnių. Čia viskas sekasi kuo puikiausiai, turime 20 restoranų, visi jie siūlo skirtingų kultūrų maisto. Turime marokietišką, azijietišką, indišką virtuvę, lietuviško maisto. Viskas yra vienoje vietoje, čia, Tymo turguje, kuris tobulai tinka tokiam renginiui“, – tikina „Open Kitchen“ organizatorius Marcas D`Erceville`as.

„Open Kitchen“ nėra vienintelis maisto kultūros renginys Vilniuje. Kone kiekvieną savaitę kviečia skirtingų žmonių, organizacijų rengiami piknikai. Jais skatinama išeiti į gryną orą, taip buvimu kartu budinti miestą, ilsėtis bendruomenėje.

Plačiau apie tai – LRT Televizijos laidos „Labas rytas, Lietuva“ reportaže.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Lietuvoje

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...