captcha

Jūsų klausimas priimtas

Tas pats Kūčių patiekalas stovėjo ir ant valstiečių, ir ant didikų stalo

Kaip senovėje atrodė Lietuvos bajorų ir baudžiauninkų šventiniai stalai? Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto doc. dr. Rimvydas Laužikas sako, kad Kūčių stalo asortimentas tuomet mažai priklausė nuo statuso visuomenėje.
Radvilų pilis, K. Vanago (BFL) nuotr.
Radvilų pilis, K. Vanago (BFL) nuotr.

Kaip senovėje atrodė Lietuvos bajorų ir baudžiauninkų šventiniai stalai? Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto doc. dr. Rimvydas Laužikas sako, kad Kūčių stalo asortimentas tuomet mažai priklausė nuo statuso visuomenėje.

„Įdomu tai, kad Kūčių stalas mažai priklausė nuo socialinio sluoksnio – vyraudavo ritualiniai patiekalai. Tai buvo daugiau tradicija. Centrinis patiekalas – kūčia. Jis buvo valgomas valstiečių virtuvėje“, – pasakoja pašnekovas, parašęs knygą apie istorinius Lietuvos patiekalus.

Pasak jo, pažvelgus į Radvilų dienoraščius, matyti, kad ir ši šeima XVIII a. skanavo kūčią.

Visas pokalbis su ekspertu – „Labas rytas, Lietuva“ studijoje.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Kultūra

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...