captcha

Jūsų klausimas priimtas

Alytuje šurmuliavo „Dzūkų turtai“

Tradicinėje žemdirbių ir amatininkų mugėje „Dzūkų turtai“ ne tik prekiauta rudens gėrybėmis, bet ir vaišinta dzūkiškais patiekalais. Nors ilgą laiką žemę kamavo sausra,  derliumi žemdirbiai nesiskundžia.
G. Martinkėno (BFL) nuotr.
G. Martinkėno (BFL) nuotr.

Tradicinėje žemdirbių ir amatininkų mugėje „Dzūkų turtai“ ne tik prekiauta rudens gėrybėmis, bet ir vaišinta dzūkiškais patiekalais. Nors ilgą laiką žemę kamavo sausra,  derliumi žemdirbiai nesiskundžia.

Žemdirbių ir amatininkų mugėje daugelis ieškojo vaismedžių, dekoratyvinių augalų, ekologiškai užaugintų daržovių, uogų ir vaisių, ir džiaugėsi neaukštomis kainomis. Eilutė nutįso ir prie sėklinių svogūnų, čia pat pinamų į pynę. Už bulvių maišą žemdirbiai prašė 25 litų, obuolių kilogramą – vos lito.

Totorės kvietė ragauti tradicinių totoriškų koldūnų, o Kančėnų kaimo bendruomenės moterys mielai dalijosi dzūkiškos bandos kepimo receptais, ir vaišino, kartu siūlydamos paskanauti namuose išspaustų obuolių su moliūgais sulčių.

„Sudžiovinam kopūstų lapus, dabar kaip tik suvėrę jau džiovinam. Sutarkuojam bulves, dedam druskytės, savo karvyčių ekologiško pienelio užplikom, ir iškepam. Čia kaip matot lašinukai naminiai“, – pasakojo Alytaus rajono gyventoja Monika Ražanauskienė.

Šešioliktą kartą rengiama mugė pritraukia gausų alytiškių ir aplinkinių miestų gyventojų būrį.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Kultūra

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...