captcha

Jūsų klausimas priimtas

Žagarėje surengta trečioji „Kleckų“ šventė

„Kleckais“ vadinami paprasčiausi virtinukai su įdaru. Pasak šventės rengėjų, „kleckų“ geografija labai nedidelė – vos trisdešimt kilometrų nuo Skaistgirio iki Kruopių.
BFL nuotr.
BFL nuotr.

„Kleckais“ vadinami paprasčiausi virtinukai su įdaru. Pasak šventės rengėjų, „kleckų“ geografija labai nedidelė – vos trisdešimt kilometrų nuo Skaistgirio iki Kruopių.

Žagariečiai virtinukų virimą pavertę švente juos taip ir vaidina – „kleckais“, už kuriuos gavo kulinarinio paveldo sertifikatą.

„Šis patiekalas būdingas Žagarės kraštui, čia labai prastos žemės, jose augindavo vien rugius, tai darydavo tų vadinamųjų kukulių. Juos virdavo, tobulindavo, dėdavo įdarą su lašinukais ir raitydavo“, – pasakojo Žiurių bendruomenės pirmininkas Arūnas Činčys.

Šeimininkes ne tik pačios gamino, bet ir patirtimi dalinosi,kaip išvirti skanius kleckus

Į trečiąją „Kleckų“ šventę susirinko ne tik Joniškio rajono kaimo bendruomenės, bet ir svečiai iš gretimo Akmenės rajono, kurie didžiavosi savo patiekalais.

Vakarop šventė įsilingavo – „kleckų“ buvo galima paragauti su įvairiausiais įdarais – varške, mėsa, spirgučiais, virtomis bulvėmis. Liepą Žiurių kaimo bendruomenei už skanius „kleckus“ patvirtintas kulinarinio paveldo sertifikatas.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Kultūra

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...