captcha

Jūsų klausimas priimtas

Vilniaus knygų mugėje V. Radzevičius pristatė savo pirmąją knygą

Šeštadienį Vilniaus knygų mugėje TV laidų vedėjas ir keliautojas Vytaras Radzevičius pristatė savo receptų knygą „Pasaulio puodai“, į kurią sudėjo per pusšimtį įvairiausių šalių patiekalų receptų, kuriuos lietuviui pačiam teko išmėginti ir pagaminti įvairiuose pasaulio kraštuose.
K. Čachovskio (Delfi.lt) nuotr.
K. Čachovskio (Delfi.lt) nuotr.

Šeštadienį Vilniaus knygų mugėje TV laidų vedėjas ir keliautojas Vytaras Radzevičius pristatė savo receptų knygą „Pasaulio puodai“, į kurią sudėjo per pusšimtį įvairiausių šalių patiekalų receptų, kuriuos lietuviui pačiam teko išmėginti ir pagaminti įvairiuose pasaulio kraštuose.

Žurnalistas ir keliautojas visada ryždavosi išmėginti pačių netikėčiausių ir egzotiškiausių valgių, kurių neišdrįsdavo paragauti kiti komandos nariai.

„Receptai surinkti iš viso gyvenimo kulinarinės patirties keliaujant po įvairias pasaulio šalis. Pats tuos patiekalus esu išmėginęs ir pagaminęs. Vieni senesni, kiti naujesni, atsivežti iš kitų šalių, – DELFI pasakojo kelionėse pasmaguriauti pačių įmantriausių patiekalų nebijantis V. Radzevičius. – Visada bandydavau išstudijuoti, iš ko pagamintas man patikęs patiekalas. Todėl iš kelionių grįždavau su receptų užrašais.“

Anot knygos autoriaus, beveik visus į knygą sugulusių patiekalų receptus bus galima pasigaminti lietuviškoje virtuvėje, o ingredientus rasti mūsų prekybos centruose.

„Galima sakyti, patiekalai adaptuoti Lietuvai. Kobros ar vabalų receptų tikrai nėra. O tikram plovui pagaminti reikalingų prieskonių, manau, galima rasti jei ne parduotuvėse, tai turguje tikrai. Jei nepavyksta rasti, visada galima pritaikyti kažką pagal galimybes, – pasakojo keliautojas ir žurnalistas. – Norėjau, kad patiekalai būtų nesudėtingi. Nes man ir pačiam nepatinka, kai nori kažką pagaminti, bet paskaitęs receptą net nesupranti, kokios ten sudėtinės dalys. Galbūt kai kurie patiekalai skamba egzotiškai, kaip, pavyzdžiui, „Kanarų bulvytės“, bet jie pagaminami paprastai. Kanaruose nusižiūrėjau, kaip mažos bulvės su luobele verdamos jūros vandenyje. Arba Laoso vištiena – pakankamai lengvai pagaminamas patiekalas.“

 

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Kultūra

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...