captcha

Jūsų klausimas priimtas

Gustavas pristato išmaniąją receptų programėlę vaikams

 Ketvirtadienį LRT studijoje Gustavas iš žymiosios „Gustavo enciklopedijos“ pristatė savo receptų programėlę, skirtą planšetiniams kompiuteriams bei išmaniesiems telefonams.
LRT nuotr.
LRT nuotr.

Ketvirtadienį LRT studijoje Gustavas iš žymiosios „Gustavo enciklopedijos“ pristatė savo receptų programėlę, skirtą planšetiniams kompiuteriams bei išmaniesiems telefonams.

Bendras LRT bei Kauno technologijos universiteto projektas – naujovė Lietuvoje. Gustavo programėlėje, tinkamoje tiek vaikams, tiek jų tėvams, yra per 30 receptų su nuotraukomis. Unikalu tai, kad galima rasti ne tik išsamius aprašymus bei nuotraukas, bet ir nemokamus vaizdo siužetus su visu gaminimo procesu bei nurodymais.

Programėlė patogi naudoti: receptus pasirinkti galima ne tik pagal jų kategoriją, bet ir pagal jūsų šaldytuvo turinį. Išbraukdami ingredientus, kurių neturite, pasirinksite receptą, kurį galite pagaminti tuojau pat. Nustačius gaminti, kepti ar šaldyti reikiamą laiką, programėlė pati praneš, kada jau metas. Dar viena aktuali funkcija – patiekalų fotografavimas ir tiesioginis kėlimas į „Facebook“ socialinį tinklą ar išsiuntimas draugui. Nuotraukos apačioje savaime atsiranda Gustavo logotipas.

Gustavas, kurio tikrasis vardas yra Audrius Rakauskas, ne tik mėgsta sukiotis virtuvėje, bet ir  yra profesionalus virėjas, tačiau pripažino, kad šventiniu laikotarpiu virtuvę užleidžia savo žmonai ir užima pagalbininko poziciją. Pirmas patiekalas, kuriuo iš savo lobyno į pristatymą susirinkusiuosius nudžiugino Gustavas, – Kalėdinė banda. Paklaustas, ar šis patiekalas yra tradicinis Gustavo šventinio stalo elementas, jis atviravo, jog šeimos mėgstamas kepinys ruošiamas ne tik per šventes, bet ir gerokai dažniau. Receptas nėra sunkus, o ir nereikalauja daugybės ingredientų.

1 kg miltų reikia sumaišyti su 1 šaukštu sausų mielių. Didelį kaimišką kiaušinį, kaip akcentavo pats Gustavas, ištrinti su stikline cukraus ir sudėti  į miltus. Supilti 600 gramų pašildyto pieno. Tešlą išminkyti, kad nebeliptų prie rankų. Valandą šiltai palaikius tešlą, ištirpdyti 200 gramų sviesto, sumaišyti su stikline cukraus ir trimis kiaušinių tryniais. Kuo ploniau iškočioti iškilusią tešlą ir sutepti sviesto bei cukraus mišiniu. Perpjovus į 4 lygias dalis, tešlą lengvai susukti į vamzdelius, sudėti į aliejumi pateptą skardą ir kepti 20 minučių orkaitėje.

Gustavas rekomenduoja valgyti su pienu, kurį pats tvirtino labai mėgstąs, arba su kakava.

Gustavo viešnia Edita Mildažytė gamino „Medžiotojų sumuštinius“, o LRT vyriausiasis prodiuseris Audrius Giržadas bei „Labo ryto“ laidos vedėja Ugnė Galadauskaitė pradžiugino lengvai pagaminamu ir gardžiu meduolių tortu.

Šiuos ir kitus receptus galima rasti naujojoje Gustavo receptų programėlėje.

 

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Kultūra

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...