captcha

Jūsų klausimas priimtas

Karštas šokoladas iš oranžinio puodelio – skanesnis

Europos mokslininkai teigia atradę dar daugiau įrodymų, kad tai, kaip pateikiamas maistas ir gėrimai, daro didelę įtaką skonio suvokimui. 
BFL nuotr.
BFL nuotr.

Europos mokslininkai teigia atradę dar daugiau įrodymų, kad tai, kaip pateikiamas maistas ir gėrimai, daro didelę įtaką skonio suvokimui.

Valensijos politechnikos universiteto ir Oksfordo universiteto mokslininkai atrinko 57 savanorius ir paprašė jų ragauti karšto šokolado, pateikiamo keturių spalvų plastikiniuose puodeliuose – baltuose, kreminiuose, raudonuose ir oranžiniuose. Visų jų vidus buvo baltas.

Visuose mėginiuose šokoladas buvo tas pats, tačiau savanoriai teigė, kad jis skanesnis, kai supiltas į oranžinės ar kremo spalvos puodelius.

„Taros, kurioje pateikiamas maistas ir gėrimai, spalva gali sustiprinti kai kurias savybes, pavyzdžiui, skonį ir aromatą“, – Valensijos universiteto pranešime cituojama Betina Piqueras-Fiszman.

Anot jos, šie duomenys galėtų praversti virėjams ir maisto gamintojams.

Anksčiau atliktame tyrime nustatyta, kad geltona tara padeda gaiviuosiuose gėrimuose geriau pajusti citrinos skonį; šaltų spalvų, pavyzdžiui, mėlynos, gėrimai geriau malšina troškulį nei šiltų spalvų, pavyzdžiui, raudonos; o jei gėrimai rožiniai, manoma, kad jie saldesni. 

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Įvairenybės

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...
Close