captcha

Jūsų klausimas priimtas

3 skaniausi būdai paruošti šventinius pietus

Jei kalėdinį stalą dar papildysite keptu viščiuku, jums pravers receptai. Siūloma pasigaminti aromatingą, medumi gardintą arba pavasariu kvepiančią vištą.
Charles Koh/Unsplash nuotr.
Charles Koh/Unsplash nuotr.

Aromatinga Kalėdų višta

Ingredientai:

Vištos – 1,5 kg.;

Sviesto – 50 g.;

Česnako – 2–3 skilt.;

Šviežio rozmarino ar čiobrelio;

Citrinos;

Svogūno;

Druskos, pipirų.

Gaminimo būdas:

Česnako skilteles susmulkiname kartu su saujele šviežio rozmarino ar čiobrelio. Sumaišome su kambario temperatūros sviestu. Vištą gerai pasūdome, apibarstome maltais juodaisiais pipirais (nepamirštame vidaus) ir aptepame paruoštu česnakiniu sviestu. Vištą dedame į kepimo skardą, apšlakstome visos citrinos sultimis. Kas liko iš citrinos, sudedame į vištos vidų kartu su nuluptu svogūnu ir rozmarino ar čiobrelio šakele.

Kepame įkaitintoje 210 laipsnių karščio orkaitėje apie 45 min.

 
Gabriel Garcia Marengo/Unsplash nuotr.

Medumi gardinta višta

Ingredientai:

Pasirinkto dydžio višta            

Druska              

Juodieji šviežiai malti pipirai 

Vištienos prieskoniai

Česnakai

2 šaukštai medaus

Gaminimo būdas:

Vištą gerai ištriname prieskoniais ir medumi. Patartina taip paruoštą mėsą laikyti per naktį, tačiau jei labai skubate, pakaks kelių valandų. Vištą užmauname ant stiklainio, kuriame įpilta iki pusės vandens (jei reikia vištos apačią dar įpjauname, kad būtų galima užmauti ant stiklainio). Dedame ant skardos, kuri taip pat pripilta vandens; kepant vis pažiūrime, kad skardoje vanduo neišgaruotų, jei išsenka, vis pripilam dar – šilto, kad nesutrūktų stiklainis.

Pavasariu kvepianti višta

Ingredientai

visa višta, apie 2,5 kg;

ryšelio šviežių raudonėlių;

ryšelio šviežių petražolių;

ryšelio šviežių laiškinių česnakų;

kelių šalavijų šakelių;

pusės česnako galvos;

4 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus;

4 šaukštų citrinų sulčių;

1 šaukštelio druskos;

1 šaukštelio maltų juodųjų pipirų;

1 stiklinės sauso baltojo vyno;

250 g šviežių smidrų;

šviežių ridikėlių.

Gaminimo būdas:

Ištrinkite vištą prieskoniais, o supjaustytas žoleles įkiškite į vištos vidų. Įdėkite į kepimo formą, apiberkite smidrais ir apšlakstykite baltuoju vynu. Kepimo laikas priklauso nuo vištos dydžio, tačiau kepti reikėtų bent 45 minutes, po to patikrinti. Iškepusią vištą apiberti šviežiais ridikėliais ir patiekti.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Įvairenybės

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...
Close